• HUUR EEN CAMPER

  HUUR EEN CAMPER

  WELKOM IN EEN WERELD VAN VRIJHEID!

  Eindelijk vakantie, weg van hectiek en dagelijkse routines.
  Maak een rondreis met een camper en geniet van je vrijheid.
  Candia Campers biedt je de mogelijkheid
  om heel Kreta te ontdekken in een camper.

 • DE BESTE MANIER OM KRETA TE ONTDEKKEN

  DE BESTE MANIER OM KRETA TE ONTDEKKEN

  Huur een camper - Kreta - Griekenland

  Geniet van je vrijheid en tour Kreta in een camper.
  Ga waar jij wilt gaan en blijf daar waar jij wilt staan.
  Zie héél Kreta tijdens een rondreis in je eigen tempo!

ONTDEK KRETA

ONTDEK KRETA

Kreta is Griekenlands grootste eiland met een lengte van 260km en een kustlijn van meer dan 1000km. Het is Europa’s meest zuidelijke plek (het eiland Gavdos) en kent het beste mediterraan klimaat waar de zon het hele jaar door schijnt. Kreta is erg bergachtig en er zijn drie bergketens: Lefka Ori in het westen, Ida Ori in het centrale gedeelte van Kreta (Psiloritis is 2454m hoog en in de winter met sneeuw bedekt) en Dikti Ori naar het oosten toe. Er zijn vele hoogvlakten en lange kloven waarvan de Samaria kloof de bekendste is.

Geen verrassing dat Kreta Griekenlands populairste vakantie bestemming is. Groot en bergachtig, geweldig klimaat, prachtige stranden, diepblauwe zee, authentieke dorpjes, rijke cultuur en veel archeologische opgravingen. Kreta heeft het allemaal!


RUSTIGE ZUIDKUST

RUSTIGE ZUIDKUST

De zuidkant van Kreta is bergachtig en niet langs de gehele zuidkust zijn wegen. Geen wonder dat de zuidkust van Kreta veel rustiger is dan de noordkust. Vele kleine en rustige strandjes wisselen elkaar af waarvan sommige enkel te voet te bereiken zijn.

In het westen ligt het prachtige strand van Elafonisi. In het hoogseizoen erg druk en je kunt het strand het beste bezoeken tussen 17:00 en 11:00 uur (met de camper dus). Ook het strand van Matala in het zuiden is populair omdat de hippies er in de jaren zestig hebben gewoond.

Maar de meeste andere stranden zijn rustig en vaak heb je het strand helemaal voor jezelf, ook in het hoogseizoen. De dorpjes zijn klein maar pittoresk. Het leven gaat er rustig haar gangetje en de lokale bevolking is vriendelijk en gastvrij. Meestal is er een klein familie restaurant te vinden waar je kunt genieten van een heerlijke lokale gerechten. Zuid Kreta: een waar eldorado voor de vakantieganger die zoekt naar natuur, vrijheid en rust.


Camper = Vrijheid !

Camper = Vrijheid !

Camper en vrijheid, gewoon gaan en staan waar jij wilt en helemaal in je eigen tempo. Even stoppen in dat o zo leuke dorpje voor een kopje koffie onder die enorme plataan. Lekker zwemmen aan het volledig verlaten strandje aan de zuidkust. Luifel uit, stoeltjes naar buiten en een wijntje uit de koelkast. Daar waar jij dat wilt!

Kreta rondtoeren met een camper geeft je mogelijkheid om het héle eiland te bezoeken en plekken te ontdekken die anders aan je voorbij gaan. Je kunt bij nagenoeg alle stranden parkeren, uiteraard met respect voor de natuur en andere bezoekers. Maar sommige klanten stellen de nabijheid van een taverne of dorpje op prijs, ook mogelijk. Bij veel stranden tref je douches aan om het zoute zeewater af te spoelen (geen shampoo gebruiken!).

Kreta heeft 15 officiële campings, sommige zelfs met zwembad of een restaurant. Ze beschikken alle over sanitaire faciliteiten (douches, toiletten) en bij velen staat een wasmachine (voor een wasje tussendoor).


Huur een moderne camper

Huur een moderne camper

Met de camper er op uit trekken is luxe kamperen. De campers zijn volledig uitgerust voor een zorgeloze vakantie. Camping tafel en stoelen zijn standaard evenals een zonneluifel.

Op Kreta zijn 12 campings, enkelen zelfs met zwembad en restaurant. Maar vrij kamperen wordt op Kreta gedoogd! Uiteraard met respect voor de omgeving en de natuur uiteraard. In de bergen of aan het strand, overnachten daar waar jij wilt.

Huur een camper en tour heel Kreta over. Berg de bagage in de kasten en opbergvakken en ga vlot op weg! Let wel, opbergruimte in een camper is beperkt (zeker met veel personen) dus neem niet te veel bagage mee. Bij aankomst geven we een complete instructie en tips voor onderweg.

Met de camper er op uit trekken is luxe kamperen. De campers zijn volledig uitgerust voor een zorgeloze vakantie. Camping tafel en stoelen zijn standaard evenals een zonneluifel. Alle campers hebben een gastoestel, koelkastje, boiler en verwarming (in de bergen soms zeer welkom), douche en toilet. Op verzoek verzorgen we beddengoed, handdoekensets, mountain bikes (max. 2 per camper) en Wifi.

Ethia

Ethia

Lake Kournas

Lake Kournas

Omalos plateau

Omalos plateau

Elafonissi lagoon

Elafonissi lagoon

Goats

Goats

Knaus Sky

Knaus Sky

Old kiosk

Old kiosk

Rethymnon

Rethymnon

Freecamping at the beach

Freecamping at the beach

Georgioupolis

Georgioupolis

Openingstijden

April – Oktober kantoor Gouves
Dagelijks 8:30 – 14:00, 17:00 – 21:00
Overige maanden kantoor open op verzoek
Het gehele jaar telefonisch bereikbaar 10:00 – 19:00

Disclaimer

Al onze teksten zijn door ons zelf geschreven en eigendom van Candia Campers. In geval de tekst lijkt of identiek is aan teksten van anderen dan berust dat op toeval.